Szitakötő újság
[2014. 02. 17.]

A Szitakötő újság 2013/3 és 2013/4 számai(ősz,tél) 30-30 példányban rendelkezésetekre áll a könyvtárban.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Bemutató óra
[2012. 03. 30.]

Könyvtárunkban Hevesi Mária könyvtárostanár tartott egy szenzációs,érdekes könyvtári foglalkozást és bemutatóórát. A foglalkozás címe: "Szelek szárnyán Szitakötők”.
A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium 6. osztályosaival Hevesi Marika a Szitakötő című folyóirat segítségével a digitális kompetenciák fejlesztésébe, a gyermekirodalomba, az olvasóvá nevelésbe avat be minket.A gimnáziumból 5 volt tanulónk is részt vett a foglalkozáson,ahol nagyon ügyesek voltak a gyerekek,s ha el is mentek az iskolánkból,büszkék lehetnek a kollégáink rájuk is,s magukra is.Marika néninek pedig köszönjük a pedagógusok és a gyerekek nevében is ezt az élvezetes,tanulságos órát.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Bemutató óra
[2012. 03. 21.]

Könyvtárunkban március 29.-én 14-órától bemutató órát szervez a Pedagógiai Intézet magyar szakosoknak,alsót tanító nevelőknek a Szitakötő újság és digitális tartalmak feldolgozása a téma ,a Gárdonyi Géza Gimnázium 6.osztályosaival.Tanulás és játék összehangolása, a "Szelek szárnyán Szitakötők" címmel láthatunk majd egy érdekes foglalkozást.Minden érdeklődőt várunk!

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Új könyvek
[2012. 03. 12.]

A Dr. Kemény Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány könyvtárunknak 70000 Ft. értékű könyvet ajándékozott. Köszönjük,s remélem az iskola összes korosztálya talál benne nemcsak a tanuláshoz,hanem sok tanuló sokszínű érdeklődési körének megfelelő könyveket is.
Izgalmas,lebilincselő olvasást a következő könyvekhez:
Mi micsoda -sorozatból 10 új kötet
Mi világunk -sorozatból 5 kötet
Új képes történelem 4 kötet
Világtörténelem, Nagy csaták, Görögök, Róma története
Szólások és közmondások
Aforizmák lexikona
Felfedezők lexikona
Regények :A négyszögletű kerekerdő, Indul a bakterház, A két Lotti, Robinson, Emil és a detektívek mellett ajánlom 7.-8.-os lányoknak A Szent Johanna Gimi c.nagyon szerethető könyvet(aki nem szeret olvasni, az ezt a könyvet nem tudja letenni.)
Várlak benneteket a könyvtárban a pontos címekkel.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Új könyvek
[2011. 10. 11.]

Bordács M: Kedveskönyv c. könyvet és Történetek ,módszerek c.könyvet kaptuk meg A Tehetséges gyermekekért Alapítványtól.Mindkettőt osztályfőnököknek is ajánlom,alternatív pedagógiához ad rengeteg módszert gyakorlatot,technikát.Érdemes beleolvasni,használni.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Vetélkedő
[2011. 06. 01.]

Május 19-én tartottuk a könyvtárban Révész Tamás tanár úr vezetésével Erich Kastner Hárman a hóban című könyve alapján a vetélkedőt 5-8 osztályoknak.Nagyon érdekes feladatokat kellett megoldani.Fogalmakat kellett elmutogatni, reklámszövegeket írni,szereplőket bemutatni.
Győzteseink:6.a ,5.b ,7.a osztály tagjai

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Budapest fiesta
[2011. 04. 18.]

Április 15-én tartották meg 6 csapat részvételével a Brody könyvtárban a budapesti kiránduláshoz kapcsolódó városi versenyt.Az izgalmas vetélkedésen gimnazista csapatokkal vettük fel a versenyt.Nemzeti kincseinkkel kapcsolatosan kaptunk a 6 állomáson érdekes feladatokat.
Két csapatunk a végén az első és harmadik helyezést érte el,ami komoly egyéni jutalommal járt.Nagyon nagy dicséret az első helyezett csapatnak:Sohajda Kata,Tóth Csenge,Tóth Patrik,Varga Zsombor,Juhász Réka.
Harmadik helyezést elért csapat tagjai:Szeredi Boglárka Bani-Akotó Anna,Borbás Bence,Pintér Gergő,Sohajda Eszter. Gratulálunk a győzelemhez és köszönjük a sok eredményes felkészülést!

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Budapest Fiesta
[2011. 02. 28.]

2011 03. 09-én 40 hetedik ,nyolcadik osztályos tanulóval mentünk Budapestre kirándulni a TÁMOP 3.2.11. pályázat szervezésében. Megnéztük az Országos Széchényi Könyvtárat, a Nemzeti Galériát és a Magyar Nemzeti Múzeum egy-egy kiállítását és a Hősök terét.A kiránduláson tanulóink a felkészültségük és magatartásuk, érdeklődésük miatt mindenütt dicséretet kaptak, s tőlünk, tanáraiktól is csak elismerést érdemelnek.
A kirándulás után Interaktív Web-vetélkedőn vesznek részt tanulóink, majd Budapest kincsei címmel TOTÓT kell kitölteni.Harmadik alkalommal Nemzeti KIncskereső Internet Fiesta akadályverseny lesz a döntőbe került csapatoknak április 13-án a megyei könyvtárban. Az ajánlott irodalmat a vetélkedőre való felkészüléshez a könyvtárunk biztosítja.
A felkészüléshez, a vetélkedőhöz jó munkát kívánunk.
Sok sikert!

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Zrínyi matematika verseny
[2011. 02. 23.]

Február 18.-án zajlott iskolánkban a Zrínyi matematika verseny 7.-8.-évfolyamoknak. A szervezésért viszonzásképpen 2 db. Zrínyi 2010 c. könyvet és az ez évi 2011-es összes feladatsort megkaptuk 3.-12. évfolyamig.
Akit érdekel,itt a könyvtárban fűzve,fénymásolni megtalálja.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Alsós felolvasó verseny
[2011. 02. 04.]

Febr.3.-án tartott alsós felolvasó verseny eredményei:
1. osztály:
1. helyezett:Csathó Máté 1.b
2. helyezett:Kordics Luca 1.c
3. helyezett:Mikuska Virág 1.a
2. osztály:
1. helyezett:Saját Sára 2.d
2. helyezett:Bocsi Dominik 2.c
3. helyezett:Pogonyi Márton 2a
Kovács Olivér 2.b
3. osztály:
1. helyezett:Mező Margaréta 3a
2. helyezett:Suszter Dominik b
3. helyezett:Daragó Fanni 3.c
4. osztály:
1. helyezett:Orosz Dávid 4.a
2. helyezett:Mélypataki L. 4.b
3. helyezett:Nagy Adrienn 4.c
Gratulálunk a felkészült ,ügyes, szépen hangsúlyozó gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak.A zsűri:Homa Jánosné,Varga Kinga,Baloghné Buzás Judit nevében.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Egri séták nemcsak egrieknek
[2010. 11. 10.]

Az Egri Lokálpatrióta Egylet 5db. Egri séták 1.kötetét ajándékozta a könyvtárnak. Ajánlom helyismereti vetélkedőhöz,érdekes cikkei miatt olvasgatásra.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Könyvtári világhónap rendezvényei
[2010. 11. 08.]

Október hónapban rengeteg érdekes program várta a könyvtárban a csoportokat.Meghirdettük az "Ajándékozz a könyvtárnak egy könyvet" akciót,amihez a 6. a osztályosokkal Ex librist készítettünk.A 3.c és 4.a osztályok két-két alkalommal mesedélutánon voltak,a szerencsés János mesét hallgatták meg s fejtették meg a rejtvényeket,találós kérdéseket.
Az alsó tagozatosaknak meghirdették a tanító nénik a meseíró pályázatot,a legjobb mesék a könyvtárban kerülnek kiállításra.7.osztályosok segítettek a restauráló délutánon a sérült könyvek rendbetételében.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Net-varázs
[2010. 10. 18.]

2010 október 18.-án a 3.a osztálynak tart Kelemenné Csuhaj Zsuzsa könyvtáros egy érdekes foglalkozást,ahol a gyerekek kalandozhatnak a mesék ,versek, ,szabadidős tavékenységek,internetes világában.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Könyvtári világhónap
[2010. 10. 15.]

KÖNYVTÁRI VILÁGHÓNAP alkalmából TÁMOP 3.2.4.programjában október 11.-től október 22.-ig várom a napközis csoportokat egy-egy játékos délutánra a könyvtárba,ahol mese,játék,találós kérdések,szólások várják a gyerekeket.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Népmesemondó a könyvtárban
[2010. 10. 11.]

Támop 3.2.4. pályázat keretén belül 2010 október 13.-án,2-órától Fábián Éva népmesemondóval szeretettel vártunk minden második osztályos gyereket a könyvtárba, egy kedves mesés délutánra.Negyvenöt kisgyerek jött el meghívásunkra,akik erdélyi, székely mesét hallgattak meg Éva nénitől.A mese alatt mondókát, varázsmondatokat is tanultak,de a mese menetében is aktívan részt vettek.Az egy órás mese elvarázsolt mindannyiunkat.Köszönjük a csodát mesemondónknak .

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Mesedélután a könyvtárban
[2010. 10. 08.]

2010 október 13.-án,2-órától Fábián Éva népmesemondóval szeretettel várunk minden második osztályos gyereket a könyvtárba, egy kedves mesés délutánra.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Mesedélután
[2010. 06. 02.]

Május 20.-21.-én mesedélutánt tartottunk a 2b-2c osztályoknak Luzsi Margó néni (Gyermekkönyvtár ) vezetésével. Volt mesélés,furulyázás ,játék,mondóka tanulás,gyertyakészítés,torpedó játék és móka, kacagás.A nagyon jó hangulatú délután a TÁMOP pályázat keretében valósult meg.Köszönjük Margó néninek is az élvezetes délutánokat.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Stanley, a szerencse fia
[2010. 05. 20.]

Május 19.-én nagyon jó hangulatú, élvezetes vetélkedőt szervezett Homa Éva néni Stanley a szerencse fia c.könyv alapján.Amellett,hogy érdekes ,izgalmas könyvet olvastak el a felsősök,a 8 állomás is kínált szórakoztató,nevettető,kreatív feladatokat.
Csapatok:
5.a :Ásó kapa,nagygödör
5.a :Hitvány malactolvajok
5.b :Vakondok
5.b :Táborlakók
6.a :Lyukak
6.c :Vajas kenyerek
7.a :Ütődött Gyíkok
7.c :Kacagó kukacok
8.c :Szerencse lányai

A négy legeredményesebb csapat a 7.a ,6.a ,8.c ,5.a, lett.
Irányító tanárok:Czeglédiné Kádár Zsuzsa ,Laczkóné Kiss Beatrix,Révész Tamás ,Karsai Istvánné,Gortváné Mészáros Ibolya, Baloghné Buzás Judit.Köszönjük a részvételt .

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Rejtvényfüzet
[2010. 05. 06.]

A TÁMOP 3.2.4. pályázat keretében a Bródy Sándor Könyvtár által összeállított nagyon színvonalas szép,igényesen, érdekesen összeállított rejtvényfüzetet adtam ki a 3.-4.-5. osztályos érdeklődő gyerekeknek.
Megfejtés határideje május 20.
A füzet mesékkel,a népköltészettel, a mesékben fellelhető néphagyományaink körével foglalkozik, anyanyelvünk játékosságára építve.
Akit még érdekel,szeretné beküldeni megfejtését annak rejtvényfüzetet tudok adni a könyvtárban.
A legjobban megfejtők mehetnek a nyári ingyenes "napközbeni" könyvtártáborba

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Bemutató óra
[2010. 04. 27.]

A TÁMOP 3.2.4.-8/1 pályázat keretében április 30.-án a 4. órában Ember és társadalomismeret bemutató órát tartott Karsai Istvánné a 7.a-7.c osztályokkal "Ember és a tudomány. Kutatás a könyvtárban az internet és a könyvek segítségével"-címmel.
Ez az óra egy 6 órára tervezett modul első órája,ahol a tanulók megismerkedtek a kutatómunka alapjaival, az információgyüjtés technikájával.Megismerkedtek azokkal a magyar Nóbel-dijas tudósokkal is, akiknek jelentős szerepe volt abban ,hogy találmányukkal, felfedezésükkel a 21. század embere ilyen fejlett,korszerű körülmények között élhet.Mindkét osztály lányai nagyon aktívan, ügyesen dolgoztak csoportkeretben.
Az óravázlatot a kollégák megtalálják a könyvtárban.Köszönjük Anikó néninek a jól sikerült,tartalmas bemutató órát.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Támop 3.2.4. projektzáró
[2010. 04. 16.]

2010. április 15.-én 13-16.-óráig tartott iskolánk könyvtárában 8 iskola részvételével a Támop 3.2.4.pályázat projektzárója. A mi iskolánkat Homa Jánosné kolléganőnk képviselte a nagyon sikeres Robinson projekttel.A Gárdonyi Géza Gimnázium,a Kossuth Zsuzsa Gimnázium és SZKI,a Széchenyi I Közgazdasági(Hatvan),a Kálváriaparti Ált,Isk.(Gyöngyös),Felsőtárkányi Ált.Isk.,Berze Nagy János Gimnázium (Gyöngyös),Óhatvani Óvoda és Általános Iskola Kodály Z. tagiskolája szerepelt még 1-1 projekttel
Nagyon érdekes,izgalmas témákat dolgoztak fel a gyerekek,volt 2 helytörténeti projekt,az autó történetéről,fejlődéséről szóló projekt, könyvtártörténeti bemutató,aerobik története és bemutatója mellett iskolánk 6/c osztályának ROBINSON nyomában című 2 hónapos projektjének előadása mindenkinek negyon tetszett.
Pontos program:
1. Széchenyi és kora. Széchenyi munkássága, reformjai, a XIX: századi
> találmányok.
> HK Széchenyi István SZKI, Hatvan
> > />
> 2. Robinson nyomában.
> Dr. Kemény Ferenc Általános Iskola, Eger, 6. évf.
>
> 3. Unesco – A világörökség kincsei berzés diákok szemével.
> Berze Nagy János Gimnázium, Gyöngyös, 10. évfolyam
>
> 4. Az én falum – Felsőtárkány
> Felsőtárkányi Ált. Iskola

> 5. Az iskolai könyvtár története
> Kossuth Zsuzsa Gimn., SZKI, és Koll., Eger
>
> 6. Parlagfű allergia; Kács község bemutatása turisztikai szempontból
> Gárdonyi Géza Gimnázium, Eger
>
> 7. Könyvtári kaszinó
> Kálváriaparti Általános Iskola, Gyöngyös, 5. évf.
>
> 8.A jövő autója; Az aerobik
> Kodály Zoltán tagiskola, Hatvan
Szerző: Baloghné Buzás Judit
Kompetenciafejlesztés
[2010. 03. 09.]

A Tehetséges Gyermekekért alapítványunk megvette a kollégáknak a Módszerlesen című felsőtagozatnak ajánlott,tantárgyfüggetlen módszergyüjteményt.(Tanulásszervezés,módszertani technikák,kompetenciafejlesztő játékok,élménypedagógiai foglalkozások találhatók benne.)
Kivehető, fénymásolható a könyvtárban.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Felolvasó verseny
[2010. 03. 02.]

Március 2.-án a könyvtárban az alsós tanulóknak felolvasó versenyt rendeztünk.Homa Jánosné,Farkas Lászlóné,Fórián Diána tanárnők értékelték a gyerekek produkcióit. Minden osztályból két-két tanuló vett részt a versenyen,s külön öröm volt , hogy három első osztályos is vállalta a szereplést.
1.a Zimány Bendegúz 1.helyezett
1.c Bocsi Dominik
1.c Juhász Dávid
2.a Karczag Csongor
2.a Mező Margaréta 2.helyezett
2.b Erdélyi Virág
2.b Visontai zsolt
2.c Ladányi Liza 3.helyezett
2.c Gál Júlianna 1.helyezett
3.a Saját Adél Stefánia 1.helyezett
3.a Szegedi Júlianna 2.helyezett
3.b Mélypataki Levente 3.helyezett
3.c Bársony Rozina
3.c Magyar Veronika
4.a Pénzes Kinga 1.helyezett
4.b Liptai Enikő 2.helyezett
4.c Balázs Tamara
4.c Mercsényi Zsófia 3.helyezett
Gratulálunk minden resztvevőnek.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Rendhagyó zenei óra
[2010. 02. 11.]

Február 26.-án a 4.a és 4.c osztályunk vett részt a BSK Zeneműtárában tartott rendhagyó zenei órán.A multimédiás óra címe Kodály Zoltán : Háry János.A gyerekek élvezettel és érdeklődéssel hallgatták a színes előadást.Több tanulónk vállalta, hogy illusztrációt készít a zeneműhöz,ami a könyvtár honlapjára és kiállítására is bekerül.
Köszönjük Zsoldos Mariannak s a Támop 3.2.4. programnak a lehetőséget.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Rendhagyó irodalomóra Gárdonyi Gézáról
[2010. 02. 02.]

Február 8.-án 8.00 órától Szalainé Király Júlia Gárdonyi-kutató tartott rendhagyó irodalomórát a könyvtárban 6.a-6.c osztályoknak.
Az érdekes előadás mellett,még Gárdonyi Géza pipáját, kávékiöntőjét,pecsétjét, Egri csillagok c. művének szöveggel,javítással kiegészített saját példányát,titkos írással írt naplóját is a kezünkbe vehettük.
Segítséget kaptunk a titkosírás megfejtéséhez is.
Az előadás hatására többen felvetették,hogy szívesen látogatást tennének a Gárdonyi házba.
Köszönjük előadónknak,élmény volt részt venni az órában.
Akit a téma a továbbiakban is érdekel a könyvtárban Jumurdzsák gyűrűje címmel interaktív filmet és játékot is találhat.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Gárdonyi Géza dédunokája a könyvtárunkban
[2010. 01. 12.]

Január 11.-én hétfőn nagy érdeklődés mellett Gárdonyi Géza életéről érdekes és értékes előadást hallgattunk meg Keller Péter úrtól.Ő Gárdonyi Géza fiának Gárdonyi Józsefnek az unokája, irodalom történész.
A bő egyórás előadáson,power pointos bemutatón és beszélgetésen rengeteg érdekes ismeretet szereztünk Gárdonyiról,s emberileg is közelebb kerültek a gyerekek hozzá. Nagyon tetszett a beszélgetés a kollégáknak és az alsós,felsős tanulóknak is.
Köszönjük Keller Péter Úrnak,s a szervezőknek is ezt a tartalmas délutánt.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Bemutató óra
[2009. 12. 16.]

December 14.-én nagyon értékes,érdekes bemutató magyar órát láttunk Laczkóné Kiss Beatrix vezetésével, a TÁMOP 3.2.4. pályázat keretében.Témája Szólások és közmondások a könyvtárban.
Kollégáim nevében nagyon köszönjük kolléganőnknek a bemutató órát,rengeteget lehetett tanulni belőle,fantasztikus jó csoportmunkák,drámapedagógiai játékok,szituációs játékok váltották egymást.Elismerés és dicséret illeti a 7.a osztályt nemcsak a bemutatott tudásukért,aktivitásukért hanem csoportmunkán a példamutató ,fegyelmezett magatartásukért is.
Érdemes volt megnézni az órát,köszönjük.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Laczkóné Kiss Beatrix kolléganőnk bemutató órája
[2009. 12. 07.]

December 14.-én 14. órától könyvtárhasználattal támogatott magyar órát tart a 7.a osztállyal kolléganőnk a könyvtárban. Téma : Szólások és közmondások.
Minden kollégát szeretettel várunk.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Bemutató óra
[2009. 11. 25.]

November 30.-án 13.-órától Melykóné Tőzsér Judit iskolai könyvtári szakértő a mi könyvtárunkban tart bemutató órát saját tanítványaival "Kompetenciafejlesztés könyvtári eszközökkel"-címmel.Várjuk az osztályfőnököket, szaktanárokat

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Bod Péter könyvtárhasználati verseny nyertesei
[2009. 11. 25.]

A hetedik és nyolcadik osztályokból 19 tanuló jelentkezett a versenyre, ahol az írásbeli és szóbeli feladatokat ügyesen oldották meg a tanulók.Karsainé Anikó néni vállalta a zsűrizés nehéz munkáját.
Helyezettek:

I.helyezett:Orosz Bálint 7.a

II.helyezett:Juhász Réka 7.a

III.helyezett:Pelle Marcell 7.a

IV. helyezett:Sík Sára 7.c

Gratulálunk minden résztvevőnek.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Ajándék DVD-k a Népszabadság ZRT.-től
[2009. 11. 25.]

A legendák nyomában-Rejtélyek és mítoszok a történelemben című 22 részes DVD sorozatot kaptunk.,amit lehet kölcsönözni. FIGYELEM : Nagy részük korhatár nélkül megtekinthető,de van amelyik csak 16 éven felülieknek való.
A sorozat részei:
1. Az ezeregyéjszaka meséi
2. A velencei csatornák titkai
3. A szamurájok titokzatos élete
4. Ami a bibliából kimaradt-Az Ószövetség rejtélyei
5. A templomos lovagok
6. A rejtőzködő etruszk város
7. Az Azték Birodalom titkai
8. Szent rítusok és szertartások
9. A rejtélyes maják
10.Marko Polo és a mesés kelet
11.Machu Picchu : város a felhők fölött
12.Múmiák az Andokban
13.Szodoma és Gomora
14.Káma-szútra
15.Robin Hood legendás élete
16.Raszputyin igaz története
17.Vikingek-Az északi tűz
18.Boszorkányok-Az ördög cinkosai
19.Sárkánymítoszok
20.Hitler és a "tökéletes gyerek" program
21.Titokzatos lények legendái
22.Azörök fiatalság forrásaSzerző: Baloghné Buzás Judit
Könyvtár online katalógusa
[2009. 11. 06.]

Kedves szülők gyerekek !
Örömmel értesítek mindenkit, hogy az iskola honlapjáról bárki elérheti a könyvtárunk online katalógusát,ahol a könyvtár állományáról tájékozódhat,dokumentumot kereshet,de megnézheti hogy tanulóink milyen könyvekkel tartoznak.Ehhez szükséges a tanuló neve és könyvtári törzsszáma.
Remélem tanulóinknak és szüleiknek segítségükre lehetünk a jobb tájékozódás érdekében.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Könyvtárhasználati verseny
[2009. 11. 05.]

Bod Péter könyvtárhasználati versenyre várjuk a 7.-8. osztályos tanulókat november 24.-én 14 órától-15.45.-ig.
Versenyre jelentkezés 23.-ig magyartanárodnál vagy a könyvtárban.A verseny írásbeli és szóbeli részből áll.TÉMA: TÖMEGKÖZLEKEDÉS
Előzetes feladat : Tervezz 1 napos kirándulást Egerből az ország bármely részébe.Gyűjtsd össze azokat az internetcímeket,könyv címeket amelyekből tájékozódni tudsz a közlekedésről (városon belül és kívül),helyszinekről ,programokról.
Jó versényzést,kellemes délutánt.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Népmese napja
[2009. 10. 09.]

2009.október 20.-án 14.30-kor a könyvtárban Lisztóczky László tanárúr szeretettel várja a kollégákat és az érdeklődő szülőket Benedek Elekről ,mesékről,mesélésről szóló előadására.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Felsősök mesélnek alsósoknak
[2009. 09. 17.]

Szeretettel várjuk a felsős mesemondókkal a könyvtárba az alsós osztályokat, szeptember 30.-án délelőtt a megbeszélt órában a Népmese napjára szervezett játékos,mesés programra.
Jutka néni

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Gazdagabb lettem
[2009. 09. 03.]

Gyerekek biztos TI is gazdagabbak lettetek egy-egy olvasmányélménnyel a nyáron. Kérlek benneteket írjatok,másoljatok vagy csak rajzoljatok egy fél írólapra kis könyvajánlót vagy csak szép idézetet vagy rajzot és hozzátok be a könyvtárba,amit kiteszünk a táblára. (Akár névtelenül is)Legyünk gazdagabbak általatok is.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Szövegértés
[2009. 04. 30.]

Széplaki Erzsébet:Szövegértést fejlesztő gyakorlatok címmel kaptunk 5.,6. osztály részére 2 db. munkafüzetet.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Meseíró pályázaton elért eredmények
[2009. 04. 08.]

Meseíró pályázatra az alsó tagozatból 48 változatos, kedves, bájos, furfangos mese, történet került beadásra.
Nagyon megdicsérjük a meseírókat,külön köszönjük,hogy legtöbben illusztrációkat is készítettek.
A mesék elolvashatók a könyvtárban a kirakott plakátokon.
Ajánljuk figyelmetekbe, érdemes beleolvasgatni.
Külön értékelte a zsűri a 2. osztályosokat, mert ez az évfolyam volt a legaktívabb.
Eredmények:

3.-4. évfolyamon :

I.helyezett: Wohl Regina : Az utolsó sárkány
II.helyezett : Mertus Írisz : Mese a szomorú királyfiról
III.helyezett : Sipeki Lili :A csodálatos álom

2. évfolyamon :

I.helyezett :Csőke Karolina :Álom
II.helyezett : Sallai Csenge-Varga Laura :Gergely és az életre kelt virág
III.helyezett :Csiffáry Ábel : A királyfi és a beteg sárkány

Különdíjasok :

2. évfolyamon:

Schmidt Keresztes Brigitta:Az utolsó csillámcsillag
Saját Stefi-Szegedi Júlia : Az apuka meséje
Fodor Vivien :Modern mese

3.-4. évfolyamon:

Bartók Levente : A varázsrózsa
Bani Akotó Angelika :Panni és a sárkány
Haverllant András : A rózsa éneke

Gratulálunk a szép eredményekhez.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Mesevetélkedő győztesei
[2009. 04. 02.]

Kellemes hangulatban telt a 3. és 4. osztályok közötti Mesevetélkedő. Az érdekes és nehéz feladatok eredményes megoldásai bizonyították a gyerekek meseszeretetét, ügyességét és kreativitását.
Minden résztvevőnek gratulálunk az elért eredményhez!
I. helyezett: Unikornis csapat (4.c)
II. helyezett: Könyvlakók csapat (4.b)
III. helyezett: Táltosok csapat (3.c)

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Felnőtteknek szóló videokazetták
[2009. 03. 18.]

Ajándékba kapott, felnőtteknek szóló videofilmek jegyzéke

Filmcím videójegyzék szám leltári szám db.


A légiós 132 9916 1 db.
Brilliáns csapda 133 9917 1 db.
Vízözön 134 9918 1 db.
Apádra ütök 135 9919 1 db.
Csak egy kis pánik 136 9920 1 db.
Kétszázéves ember 137 9921 1 db.
Hippolyt 138 9922 1 db.
Zorro álarca 139 9923 1 db.
Meseautó 140 9924 1 db.
Csapd le csacsi 141 9925 1 db.
Get Carter:Az igazság fáj 142 9926 1 db.
Végső visszaszámlálás 143 9927 1 db.
Csapás a múltból 144 9928 1 db.
Formáld magad 145 9929 1 db.
Alexandra-Új kihívás 146 9930 1 db.
Alexandra-Lendületben 147 9931 1 db.
Egerszegi 148 9932 1 db.Szerző: Baloghné Buzás Judit
Ajándék videófilmek
[2009. 03. 13.]

Videofilmek kölcsönözhetők nevelőknek napközis, szabadidős foglalkozásokra.
A könyvtárban ki is tudom vetíteni a nagy vetítővászonra.
Gyerekfilmek:
Tarzan
Oroszlánkirály 2. Simba büszkesége
Egy bogár élete
Atlantisz,Miló visszatér
Atlantisz,Az elveszett birodalom
Aladdin
Csipkerózsika
Az erdő kapitánya
Eszeveszett birodalom
Shrek
Szilaj: A vad völgy paripája
Bambi
Tigris színre lép
Hamupipőke
A kincses bolygó
Egyiptom hercege
Mulan
Hófehérke és a hét törpe
Notre Dame -i toronyőr
Pinokkió
Szörny Rt.
Toy story 2.
101 kiskutya
Az oroszlánkirály
Irány Eldorádó
Szilaj
Scooby Doo : A nagy csapat

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Új elsősegély könyv
[2009. 03. 11.]

A Tehetséges gyermekekért alapítványtól 30 db. a mai Európai Uniós követelményeknek megfelelően átdolgozott ELSŐSEGÉLY c.könyvet kaptunk.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Mesevetélkedő 3.-4. o
[2009. 03. 05.]

Április 2 a nemzetközi gyermekkönyvnap alkalmára a könyvtárban mesevetélkedőt szervezek 14.órátólMinden harmadik,negyedik osztályból 4-4 meseszerető,könyvszerető tanuló nevezését várom.
A nevezésen kívül más segítséget nem kérek.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Ne csak lógj a NETEN
[2009. 03. 02.]

Ajánlom a következő hasznos weblapokat alsósoknak (A); felsősöknek (F):
http://www.egyszervolt.hu/ (A)
http://dormogo.semic.hu/ (A) Dörmög Dömötör újság alsósoknak
http://www.gribedli.hu/ (A) (F) Képes játékos linkgyűjtemény
http://www.startlap.hu/gyerek/ (A) (F)
http://www.lapoda.hu/tale/index.html (A) (F) Késztsd el saját mesédet!
www.magyarnepmesek.hu/ (A) (F)
http://www.marekveronika.hu/marek.html (A) Játékok Kipp Koppal
http://www.ngkids.hu/ (A) (F) Természettudományos magazin
http://www.olvasnijo.hu/ (A)
http://www.termeszetbuvar.hu/ (A) (F) Természetről mindenkinek
http://www.2zsiraf.hu/ (A) (F)
http://www.wildwebwoods.org/ (A) (F) Építsünk Európát!
http://www.platankonyvtar.hu/gyjatek.html (A) (F) A Platán Könyvtrá ajánlja neketek
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap (A) (F)
http://77filmajandek.nava.hu/ (F)
http://sulihalo.hu/diak/olvasonaplo (F)
http://www.magyarhelyesiras.hu/ (A) (F)
http://www.energiakaland.hu/ (A) (F)
http://www.varazsbetu.hu/ (A) Csak az iskolában tudod használni!
http://www.vizvilagnap.hu (A) (F)
http://www.sulinet.hu (A) (F)
http://www.sulihalo.hu/ (F)
http://diak.lap.hu/ (F)
http://gyerek.lap.hu/ (F)
http://webkalauz.uw.hu/diak/index_d.htm (F)
http://www.baratsagosinternet.hu/mss/alpha (A) (F)
http://www.lackfi-janos.hu/index.php?id=6 (F) Mesék és versek gyerekeknek
http://www.ecpec.hu/ (A)
http://www.jelesnapok.hu/ (A) (F)


Szerző: Baloghné Buzás Judit
Webajánló
[2009. 03. 02.]

Ajánlom a következő weboldalakat az iskola tanárainak, szülőknek:
http://www.tanulasmodszertan.hu/
http://sulihalo.hu/
http://www.sulinet.hu
http://www.pedlexikon.hu/index.php?title=Kezd%C5%91lap
http://iskola.okostabla.hu/index.php
http://77filmajandek.nava.hu/
http://www.iot.hu/
http://sulihalo.hu/index.php/pedagogus/iskolai-forgatokonyvek.html
http://www.etanarikar.hu/segeda.php
http://www.baratsagosinternet.hu/mss/alpha
http://www.vizvilagnap.hu/index.php
http://www.jos.hu/Konyv/0013/index.html
http://interaktiv-tanito.lap.hu
http://www.necc.hu/
http://miner.hu/
http://www.kirandulunk.hu/
http://www.magyarhelyesiras.hu/
http://www.hasznoshirek.hu/
http://www.ki.oszk.hu/gyerekirodalom/index.php Gyermekirodalmi adatbázis


Szerző: Baloghné Buzás Judit
Kompetencia alapú feladatgyüjtemény
[2009. 02. 23.]

Kompetencia alapú feladatgyüjteményt kaptunk matematikából 5.-8. évfolyamhoz 1-1-1-1 darabot.Kompetencia alapú munkafüzetet pedig 1-1 darabot 6.-8. osztályhoz .

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Bűvészbemutató a könyvtárban
[2009. 01. 13.]

Nagy sikerű bűvészbemutatót tartott több napközis csoportnak(1.a,1.b,1.c,2.a,2.c,3.b,3.c,4.b,4.c,felsős csoportok) Liptay Ferenc és Sugár András 8.c osztályos tanulónk.Gratulálunk,és nagyon köszönjük nekik az érdekes,lebilincselő előadást!

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Dinasztia kiadó ajándéka
[2008. 12. 19.]

Kollégáknak ajánlom :
Földes Petra:Alkotva tanulunk: Tevékenységközpontú foglalkozások 11-12éveseknek
Szekszárdi Júlia:Új utak és módok :Gyakorlatok a konfliktuskezelés tanításához és tanulásához 13 éven felülieknek című könyveket.
Csoportmunkához,felzárkóztatáshoz kaptunk nagyobb példányszámban kis füzeteket 10-10-15 pld.
Szó-ta-go-ló : Népmesék
Szó-ta-go-ló :Rövid mesék
Az én kincseskönyvem.
Szerző: Baloghné Buzás Judit
Új DVD-k
[2008. 11. 12.]

A Tehetséges Gyerekekért Alapítványtól új DVD-ket kaptunk.Címei:
Csodák palotája:Fizika show:
1.Csudás fizika
2.Hullám-világ
3.Delejes körök
4.Nyomás!
Mértékegységek I-II /Szabó Sípos Tamás humoros rajzfilmje

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Módszertani kézikönyv 5-6. osztály
[2008. 09. 18.]

Ötről hatra címmel új módszertani kézikönyvet kaptunk a nem szakrendszerű oktatáshoz a "Tehetséges gyerekekért" alapítványtól. Tartalma:
1. Szakmai háttér
2. Projektorientált oktatás
3. Pedagógiai, pszichológiai ismeretek
4. Módszerek
5. Feladatgyűjtemény
6. Mérések
7. Infotéka

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Szakdolgozat
[2008. 06. 03.]

Kollégánk Süvegesné Éva szakdolgozata megtalálható a könyvtárban.
Címe : A napközi szerepe a nevelésben. Másik dolgozata :
Tehetségfejlesztés
Köszönjük,hogy a tantestület részére felhasználhatóvá tette.


Szerző: Baloghné Buzás Judit
Szakdolgozat
[2008. 04. 28.]

Farkas Lászlóné szakdolgozata megtalálható a könyvtárban.Címe : A Dr. Kemény Ferenc Általános Iskola beiskolázási mutatóinak alakulása.Köszönjük a munkáját és gratulálunk neki.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Cikkek iskolánkról
[2008. 04. 02.]

Gyüjtöm a könyvtárban az újságokban iskolánkról,kollégáinkról,tanulókról megjelent cikkeket.Visszamenőleg is szívesen fogadom a RÓLATOK megjelent cikkeket is.Tanulók is hozhatják a gyüjteménybe a kivágott "emlékeket".

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Új könyvek, CD-k
[2008. 04. 02.]

Varázsbetű programcsalád:Diszlexia és diszkalkulia kezelése :CD
Országos kompetenciamérés tesztgyüjtemény 4.-6.-8. osztályoknak: magyar és matematika/Munkácsy Katalin
Többszörös intelligencia/Kristen Nicholson
A pedagógusszerep változása/Czike Bernadett
Differenciálás a tanításban,tanulásban/Diane Heacox


Szerző: Baloghné Buzás Judit
HEFOP projekt munka összefoglalása
[2008. 02. 11.]

Megkaptuk a Pedagógiai Intézet Kompetenciaalapú oktatás Heves megyében c. kiadványt,saját kollégáink cikkeivel.

Szerző: Baloghné Buzás Judit
Citibanktól kapott CD-ék és DVD-ék jegyzéke
[2007. 12. 27.]

1.6 nyelvű uniós szótár
2.A nagy angol teszt
3.A világ szótárai
4.Angol és német nyelvtani gyakorlatok
5.Angol kezdő nyelvoktató DVD1
6.Angol kezdő nyelvoktató DVD2
7.Angol kezdő nyelvoktató DVD3
8.Nyelvvizsga előkészítő tesztfeladatok
9.Angol szótanító kalandjáték
10.Angol-magyar, magyar-angol informatikai szótár
11.Easy English
12.Nyelvsziget Angol CD 1.
13.Nyelvsziget Angol CD 2.
14.Nyelvsziget Angol CD 3.
15.Tanuljunk angolul Sünivel
16.Matek iskola 1.osztály
17.Matek iskola 2.osztály
18.Matematika 1.
19.Matematika 2.
20.Matematika 3.
21.Matematika 4.
22.Matematika 5.
23.Matematika 6.
24.Matematika 7.
25.Matematika 8.
26.Mókus iskola matek CD 1-2
27.Kivi-Angol
28.Kivi-Matek
29.Easy ABC informatikai oktatópakk CD
30.Kommunikáció
31.Csapatmunka
32.Manó Kaland
33.Manó Angol 1
34.Manó Angol 2
35.Manó Matek 1
36.Manó Matek 2
37.Manó Matek 3
38.Manó Matek 4
39.Manó Magyarország
40. Manó IQ
41.Manó Informatika 1
42.Hangyácska logikai készlet1
43.Lopva Anolul 3/1
44.Lopva Anolul 3/2
45.Lopva Anolul 3/3
46.PICDIC Angol-Magyar
47.ClipDIC English Part 1
48.ClipDIC English Part 2
49.Üzleti Angol 1.
50.Üzleti Angol 2.
2008,01,03,

Szerző: Baloghné Buzás Judit