Vetélkedő 5-6. osztályosoknak a Madarak ,fák napjához kapcsolódóan
[2013. 05. 21.]

Akadályversenyt szerveztek diák-önkormányzatosaink 5-6-os csapatoknak. Sajnos, az eső miatt nem tudtuk szabadban tartani, de ez nem akadályozta a jó hangulatú játékos verseny lebonyolítását.A verseny szervezői és állomásvezetői: Révész Tamás, Fodor Vivien, Hornyák Henrietta, Nagy Zsófia, Szórád Bese, Kovács Cintia voltak.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Nőnap a tanáriban
[2013. 05. 14.]

Nőnap alkalmából 2013 március 8-án iskolánk néhány Dök-ös diákja színvonalas előadást nyújtott a tanáriban a tanárnőknek, láthatóan örömöt szereztünk nekik , aminek mi is őszintén örülünk.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Föld napi vetélkedő
[2013. 05. 14.]

Föld napi akadályverseny
2013 április 25-én a 3. 4. évfolyamnak 26-án pedig az 1. és 2. évfolyamnak szerveztek iskolánk diák-önkormányzatosai Föld napi akadályversenyt.A vetélkedő az iskola körüli szebbnél szebb játszótereken és parkosított területeken került megszervezésre.A feladatok a természet játékos megismerésére és védelmére irányultak.A kreatív játékos feladatok megoldásában az osztályok minden tagja részt vett.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Játékos vetélkedő
[2013. 05. 14.]

Kékesi Borbála vezetésével játékos vetélkedőt szerveztek a diák-önkormányzatosok 2013 március 6-án délután az 5/c-nek.A játékot mind a szervezők, mind a résztvevők nagyon élvezték.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Ifjúsági Kerekasztal
[2013. 05. 14.]

Iskolánk diák-önkormányzatos tanulói közül Bani-Akoto Angelina, Boldizsár Tünde, Szórád Bese, Tajti Emma, Tóth Lilla és Mélypataki Veronika 2013 február 27-én 17 órától részt vettek a diákönkormányzatot segítő tanárral a Városházán az Ifjúsági Kerekasztal gyűlésén.Meghallgattuk a polgármester helyettes és az ifjúsági referens tájékoztatóját a város ifjúsági ügyeiről és terveiről.Ezekkel kapcsolatban mi is elmondtuk véleményünket.Rázsi Botond úr kellemesen meglepődött azon,hogy ilyen nagy számban jelentek meg igazán fiatalok az értekezleten.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Városi Kisdiáktanácsos vetélkedő iskolánkban
[2013. 05. 14.]

Április 17-én szerdán a városi Kisdiák Tanács keretében akadályversenyt szerveztünk a Hunyadi, a Balassi, a Tinódi és a mi iskolánk csapatai számára. A lakótelepünk játszóterein lebonyolított jó hangulatú, érdekes feladatokkal színesített Föld napi vetélkedőn mindenki jól érezte magát. A megnyitón megjelent Tóth Péter városi ifjúsági referens és Khűnéné Fekete Mária az IFI-Pont munkatársa. A versenyt iskolánk diákönkormányzatának tagjai szervezték: Révész Tamás, Tajti Emma, Mélypataki Veronika, Bani-Akoto Angelina, Szórád Bese, Tóth Lilla, Bottyán Barbara, Takács Noémi és Kovács Cintia.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Bemutató a munkánkról
[2012. 04. 17.]

A diákönkormányzat tagjai bemutatót készítettek munkájukról, amelyet a fotóalbumban megtekinthettek.
Nézd meg!
Illetve pdf formátumban is:
Nézd meg a PDF formátumot!

Szerző: Márky Vilmos
Kisdiák Tanács Tábor
[2012. 04. 13.]

Idén, a minden évben megrendezésre kerülő év közbeni Kisdiák Tanácsos táborunk Síkfőkúton zajlott.
Eger minden általános iskolájából érkezett két-két fő, így összesen 24 gyermek vett részt. A programot iskolánk DÖK segítő tanára, Gortváné Mészáros Ibolya, a Városháza ifjúsági referense, Tóth Péter, valamint 2 középiskolás vezette.
Minden képviselő bemutatta az iskolájában zajló Diákönkormányzati tevékenységeket.Az elmaradhatatlan képességfejlesztő és csapatépítő játékok mellett szórakoztató feladatok is voltak. Forgószínpados formában önismereti, konfliktuskezelési és programtervezési ismereteket szerveztünk kiscsoportokban a VDT-s segítők közreműködésével.
A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői egy egész délutánt velünk töltöttek, akik a társadalmi felelősségvállalásról tartottak csoportfoglalkozást, és bemutatták az Ifjúsági Vöröskereszt tevékenységeit.
Iskolánk tanulója, Nemes Márk gitárkíséretével remek éneklős búcsúestet tartottunk. A tábor befejezéseként ötletroham segítségével összeállítottuk a városi Kisdiák Tanács munkatervét.
Szoros kapcsolat alakult ki az iskolák képviselői között, és örömmel várjuk a közös városi programokat.
2012.március 9.-11.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
DÖK vetélkedő a Víz Világnapján
[2012. 04. 12.]

Víz Világnapi vetélkedő 2012. március 23

Iskolánkban március 23.-án a Diákönkormányzat szervezésében megrendezésre került a Víz Világnapja alkalmából egy vetélkedő a kémiai előadóban. A tanulók iskolánk 4-es és 5-es osztályaiból érkeztek. A verseny zsűrije és a lebonyolítói a diákönkormányzat képviselői és 7.a osztályos tanulók voltak.
Minden résztvevő arcán elszántság és izgatottság tükröződött. A megnyitón Ibolya néni egy rövid ismertetőt olvasott fel a Víz Világnapjáról és fontosságáról. Ehhez kapcsolódott az első feladat is.
A gyerekek nagyon ügyesek voltak és a feladatokat gyorsan megoldották. Nagy kedvenc volt a horgászás is, amiben bebizonyíthatták ügyességüket és tudásukat egyaránt. Egy kicsit belepillanthattak a ,,felsős életbe” hiszen Csaba bácsi egy kémiai kísérlettel kedveskedett nekik, amit ők maguk is kipróbálhattak.
Nagy öröm volt látni, hogy mennyi mindent tudnak már most a vizek védelmének fontosságáról. Látható volt, hogy a versenyzők közül mindenki jól felkészült, és ők maguk is fontosnak tartják a vizek tisztán tartását. Mindenki eredményesen szerepelt , a vetélkedő végén a legjobbakat csokoládéval jutalmazták.
Szerintem mindannyiunknak jó tanulási lehetőség volt, új dolgokat hallhattunk , tudhattunk meg a vízről és a résztvevők hozzáállásán is látszott, hogy már a gyerekeket is érdekli a természetvédelem . Így a víz védelme is, hiszen víz nélkül nem lenne élet a Földön. Őrizzük hát meg és óvjuk ezt a felbecsülhetetlen természeti kincset, mely évmilliárdok alatt tette élhetővé bolygónkat, viszont évtizedek alatt tönkretehető! Ne vegyük magától értetődőnek létezését és bőségét.


Mélypataki Veronika 7.aSzerző: Gortváné M. Ibolya
Segítség a véradás megszervezésében
[2012. 01. 12.]

November 22-én véradás volt iskolánkban. A diákönkormányzat ifjúsági vöröskeresztes csoportja segített megírni és kiosztani a véradási meghívókat és kihelyezni az iskola környékén a felhívó plakátokat.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Diákönkormányzat 2011-12..
[2012. 01. 12.]

Szeptemberben megválasztotta minden 4-es és felsős osztály a képviselőit. Csatlakoztak hozzájuk az önkéntes segítők is. Így kialakult a kb 40 fős iskola diákönkormányzat, melynek vezetője Németh Brigitta 8.a. A diákigazgató helyettesei: Kiss Botond Levente 8.b, Mercsényi Júlia 8.c és Harangozó Martin 8.c. A képviselők és segítők az év folyamán minden kedden megbeszélést tartanak a könyvtárban.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Vezetőképző tábor Imókőben 2011. okt. 10-12.
[2012. 01. 12.]

Ebben a 3 napos táborban, amelyet Gortváné Ibolya néni és Karsainé Anikó néni vezetett, 37 osztályképvi-selő és segítő vett részt.
A hideg idő ellenére nagyon jól éreztük magunkat.A program igen sokszínű volt: Önismeret,a döntéshozatal lépései, konfliktuskezelés, sok csapatépítő játék, szervezési ismeretek, konzultáció igazgató úrral az iskolai házirendről, problémákról,tájékoztató a minőségbiztosításról elsősegélynyújtó ismeretek, számháború. Az ötletrohamban felmerült jó ötletekből összeállítottuk a tanévre amunkatervünket, amit igyekszünk megvalósítani.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Papírrepülő röptető verseny
[2012. 01. 12.]

Kiss Botond Levente 8.b és Tóth Tamás 6.c osztályos társunk papírrepülő röptető versenyt szervezett az alsósoknak az udvaron. A versenyre több, mint 60 versenyző jött el. A legügyesebbek egy-egy tábla csokoládét kaptak jutalmul. Nagyon élvezte mindenki ezt a programot: a versenyzők, a szervezők és a nézők is!

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Koszorúzások
[2012. 01. 12.]

Az ősszel három koszorúzáson vettünk részt a diákönkormányzat nevében.
Okt. 5-én a városi ünnepségen Lenkey János sírjánál helyeztünk el koszorút. Okt. 23-án Igazgató Úrral koszorúztuk meg az 1956-os emlékművet. A Kemény Ferenc napon a koszorú elhelyezésén túl minden osztály képviselője gyertyát gyújtott névadónk tiszteletére.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Angyaljárás
[2012. 01. 12.]

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon több éves hagyományként a diákönkormányzat "angyalai" szaloncukrot, jégkrémet és ajándékot osztogatva kívántak kellemes karácsonyi ünnepeket iskolánk minden pedagógusának, dolgozójának és tanulójának.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Házibajnokság 2011-12.
[2012. 01. 12.]

Ebben a tanévben is meghir-dettük a házibajnokságot 4-8. osztályig. Focira, kézilabdára, kosárlabdára, és ping-pongra érkezett a legtöbb nevezés. Novemberben el is kezdődött a labdarúgás meccseeinek a lebonyolítása a 4-5-6. évfolyamos csapatoknak. Sajnos, csak a tavaszi fordulóban tudjuk befejezni az időjárás miatt.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Fáklyás felvonulás
[2011. 02. 15.]

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 90. évfordulója alkalmából 2011.02.09-én megemlékező fáklyás felvonuláson vettünk részt 50 fővel a Kossuth Zs. Gimnáziumban kezdődő és a mi iskolánkban, mint vöröskeresztes bázisiskolában végződő rendezvényen. Volt ünnepi megemlékezés, tűzdobáló bemutató a Dobó téren, filmvetítés és zsíroskenyérparti az éttermünkben. A felvonulás vezetője Rázsi Botond alpolgármester és Gortva József, a MVK heves megyei igazgatója volt.

Szerző: Gortváné M. Ibolya
Városi Kisdiáktanácsos tábor
[2011. 01. 24.]

2011. január 21-23. között rendeztük meg a bogácsi Jurta táborban a Városi Kisdiáktanács vezetőképző táborát, amelyre minden ált. iskola elküldte több aktív tanulóját. Tőlünk elsősorban 7. osztályos gyerekek vettek részt a rendezvényen: Németh Brigitta, Fodor Mirtill, Oravecz Anett, Staudinger Julianna, Pádár Noémi, Bajzáth Emese, Kiss Botond Levente, Kuli Szimonetta,Csathó Anna .
Gyermekeink kiválóan megállták a helyüket városi szinten is.


Szerző: Gortváné M. Ibolya
Diákönkormányzat
[2011. 01. 24.]

Megválasztott képviselők, segítők:
4.a
Bogdán Barbara
Orosz Dávid
4.b
Misinszki Márton
Balogh Ivett
4.c
Tietze Attila
Magyar Veronika
5.a
Gyuris Luca
Németh Anna
Nagy Natália
5.b
Horváth Alma
Albert Áron
Kékesi Borbála
Kovács Ádám
Liptai Enikő
Parai Lili
5.c
Balázs Tamara
Sebők Petra
Szabó Nikolett
6.a
Pintér Noémi
Tóth Lilla
Bani-Akoto Angelina
Tajti Emma
Bíró Bence
Molnár Péter
6.b
Mertus Írisz
Havellant András
Molnár Ákos
Nemes Bernadett
6.c
Csathó Anna
Kuli Szimonetta
Koós Kitti
7.a
Huszár Dániel
Megyeri Balázs
Németh Brigitta
Horváth Dániel
7.b
Kiss Botond Levente
Kis Barnabás

7.c
Mercsényi Júlia
Bogdán Kinga
Bajzáth Emese
8.a
Váradi Péter
Orosz Bálint
Pintér Gergő
Bani-Akoto Anna
Szeredi Boglárka
Tóth Patrik
8.b
Kobolák Eszter
Deboyser Sylvie
Irgovics Cintia
8.c
Péceli Fanni
Kaló Lilla
Mezey Roxána


Szerző: Gortváné M. Ibolya
Iskolai Diák-önkormányzati tábor 2009
[2009. 12. 01.]

Ebben az évben, szeptemberben került sor iskolánk diák-önkormányzatos tanulóinak Imókői táborozására Gortváné Ibolya néni és Karsainé Anikó néni vezetésével, amelyen 4-8 osztályosok képviselői, illetve a diákönkormányzatot segítők vettek részt, összesen 42diák volt a táborban. A táborban sokféle program volt. Érdekes előadást hallgattunk a nem szakrendszerű oktatásról. Később az igazgató úrral és az igazgatóhelyettes úrral megbeszéltük a diákok ügyes-bajos dolgait, amelyekre közösen kerestük a megoldásokat. Különböző ötleteket gyűjtöttünk össze, majd a legjobbakat kiválasztva elkészítettük iskolánk éves munkatervét. A komoly témák mellett a közös játékra is jutott időnk. Az utolsó napot tábortűzzel és közös énekléssel zártuk le. Az ott eltöltött napokat mindenki nagyon élvezte.

Szerző: Bani- Akoto Anna
Szerkesztette: Váradi PéterSzerző: Gortváné M. Ibolya
Városi Kisdiák Tanács tábor 2009 ősz
[2009. 12. 01.]

Szerkesztette: Váradi Péter Idén novemberben a bükkszentkereszti Rókafarm üdülőben rendezték meg az Egri Kisdiák Tanács őszi vezetőképző táborát. Eger általános iskoláinak diákönkormányzatos képviselőjének. A táborban 33 diák volt. Iskolánkat kilencen képviselték. A tábort az egri Önkormányzat ifjúsági referense Külléné Fekete Mária, Gortváné Mészáros Ibolya és Karsainé Markos Anikó tanárnők vezették. A három nap folyamán megismerkedtünk egymással, sokat beszélgettünk és barátságok is kötődtek. Célunk a különböző iskolák diákönkormányzati munkájának megismerése és a tapasztalatok cseréje volt. Az ott szerzett ismeretek, ötletek segítséget adnak a diákönkormányzatok munkájához. Végül közösen kidolgoztuk az Egri Kisdiák Tanács éves munkatervét, és eldöntöttük, hogy KDT logó tervező pályázatot hirdetünk az egri diákoknak. A közösségépítő játékok és a közös kirándulás még jobban összehozta a csapatot. Kedvenc játékunk a Hídépítés lett. Felejthetetlen élmény volt számunkra a táborban eltöltött néhány nap.

Szerző: Bani - Akoto Anna
Szerző: Gortváné M. Ibolya
Az iskolai diák-önkormányzat tagjai 2009
[2009. 12. 01.]

Osztály Megválasztott k. Segítők
4.a Gyuris Luca
Németh Anna Nagy Natália
4.b Horváth Alma
Albert Áron
4.c Balázs Tamara
Gyenge Tekla Hoór Csilla
5.a
Pintér Noémi
Tóth Lilla Bani-Akoto Angelina
5.b
Mertus Írisz
Havellant András Molnár Ákos
Nemes Bernadett
5.c
Csathó Anna
Kuli Szimonetta Wohl Regina
6.a
Huszár Dániel
Horváth Dániel Megyeri Balázs
6.b
Kiss Botond Levente
Bajzáth Emese
6.c
Farkas Bence
Harangozó Martin
7.a
Váradi Péter
Orosz Bálint Pintér Gergő
Szeredi Boglárka
Bani-Akoto Anna
7.b
Farkas Dániel Kobolák Eszter
Irgovics Cintia
7.c
Péceli Fanni
Kaló Lilla
8.a
Tóth Dzsenifer
Nagy Katalin
8.b
Kovács Judit
Molnár Eszter Szabó Adrien
Dudás Réka
Makó Eszter
Tóth Eszter
8.c
Józsa Melinda
Szász Norbert Bögös Anna
Pandúr Zsanett


Szerző: Gortváné M. Ibolya