A Boldogságóra turné első állomása Eger

A Boldogságóra turné első állomása Eger

Már 1328 Boldog Óvoda és Boldog Iskola várja a gyerekeket!

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja idén is elindítja nagy sikerű szakmai turnéját, amelynek során neves pszichológusok, trénerek tolmácsolásában hallhatják az érdeklődők a program legújabb eredményeit, fejlesztéseit és számos új gyakorlattal ismerkedhetnek meg.

A programra az alábbi linken lehet jelentkezni:

http://szakmainapok.boldogsagora.hu/eger2020/

A  Boldogságóra program 6 éve működik és mára közel 7000 pedagógus és 100.000 gyerek vesz részt benne, önként.

Arra törekszünk, hogy a boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.” vallja Prof. Dr. Bagdy Emőke, a program fővédnöke

A február 20-án induló rendezvénysorozat első állomása Eger, ahol most először szülők is részt vehetnek az eseményen és első kézből tapasztalhatják meg a program pozitív hatását, ugyanis 2020-ban elindul a Boldogságóra program családoknak, Szülők Boldogságakadémiája címmel.

A szakmai napra szülőként a következő oldalon lehet jelentkezni:

http://szakmainapok.boldogsagora.hu/szuloknek-eger2020/

A szakmai turné első állomásán számos neves szakember mellett Kozma-Vízkeleti Dániel családterapeuta várja az érdeklődőket legendásan jó hangulatú előadásaival. Pedagógusoknak a „Megterhelődés, kiégés és megelőzése” címmel, szülőknek pedig „Mit hozunk otthonról? Családi mintáink – és mit kezdünk velük” címmel tart előadást a rendezvényen.

A programról

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! Jó kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozza.

A Boldogságórák pozitívan hatnak a pedagógusokra is

 Jelenleg az ELTE PPK és a Károli Gáspár Református Egyetem longitudinális kutatást folytat a programról, ennek részeredményeit ismertette a címátadó konferencián Prof. Dr. Oláh Attila (ELTE PPK), aki kiemelte, hogy az évek óta zajló kutatások alapján megállapítható, hogy a programban részt vevő pedagógusokra is jótékony hatással van a boldogságóra. „A vizsgálat során ún. illesztett kontroll-minta módszert alkalmazva két csoportot hasonlítottunk össze: Olyan pedagógusokat, akik nem vesznek részt a Boldogságóra programban, és olyanokat, akik már évek óta tartanak boldogságórákat. Azt tapasztaltuk, hogy mind a jóllét mutatók, mind az erősségek mentén pozitív változás volt tapasztalható a boldogságórások mintáját illetően, mind az érzelmi intelligencia, az önkontroll, a pszichológiai immunitás, a nyitottság és a szeretet átadás képesség tekintetében egyaránt. Tovább vizsgálódva azt is megállapítottuk, hogy annál szignifikánsabb a különbség, és annál érzékelhetőbb a pozitív irányú változás a különböző jóllét mutatókban (érzelmi, pszichológiai, szociális és spirituális jóllét) minél régebben vesz részt valaki pedagógusként a Boldogságóra programban és építi a be a mindennapjaiba a pozitív pszichológia eredményeit.”

Prof. Dr. Oláh Attila hangsúlyozta, hogy idén szeretnék a szülőket is bevonni a kutatásba, megvizsgálni, azt ,hogy ez a szemlélet a gyerekeken keresztül milyen módon éri el a szülőket, a családokat.