Befejeződött az első digitális formában lebonyolított tanítási hét

Befejeződött az első digitális formában lebonyolított tanítási hét

Befejeződött az első digitális formában lebonyolított tanítási hét.

Ez mindannyiunktól, pedagógusoktól, szülőktől, tanulóktól is teljesen új típusú szemléletmódot, felelősségteljes, aktív részvételt követelt meg.

Tudjuk, az átállás senkinek sem könnyű. Tisztában vagyunk vele, hogy a családokra, főleg ahol több gyermek tanköteles korú, s a szülők is otthoni munkavégzéssel tudják ellátni kötelességeiket, hatalmas terhet, megpróbáltatást ró a rendkívüli helyzet megoldása.

Nem célunk a gyermekek túlterhelése, több órán át tartó online jelenlétre kényszerítése. Megpróbáljuk számukra az optimális terhelést kialakítani, értelmes, kreatív feladatokkal ellátni őket.

Köszönjük megértésüket, segítő szándékukat, áldozatvállalásukat.

Szeretnénk visszajelzést kapni tapasztalataikról, véleményükről. Ennek módjáról a későbbiekben tájékoztatjuk majd Önöket.

Tudnunk kell, hogy az elkövetkezendő időszak minőségétől, zavartalan működésétől függ a tanév eredményes befejezése. Ez mindannyiunk közös érdeke, közös felelőssége.

Ez egy új típusú tanítási-tanulási folyamat kezdete, amely számos előnnyel jár majd. Hisszük, hogy eközben rengeteg tapasztalattal, közös élménnyel gazdagodunk majd. Ez segíthet ennek az embert és közösséget próbáló időszaknak az átvészelésében, pozitív megélésében.

Most még az elején vagyunk, nem tudhatjuk, bár sejtjük, hogy a fizikai elszigeteltség pszichésen nagyon megterhelő lesz gyermekeink számára. Sokkal több odafigyelést, empátiát igényel tőlünk, felnőttektől egészségük megóvása, mindennapjaik segítése.

Ezért fontosnak tarjuk, hogy kialakuljon a családi – gyermeki mindennapok napirendje, egy olyan rutin, mely segít a tervezésben, a feladatok elvégzésében, s lehetőséget biztosít a közös együttműködésre.

Amennyiben hagyjuk, hogy csak úgy teljenek az órák, a napok, nagyon nehéz lesz teljesíteni, és nagyon nehéz lesz visszatérni.

Azt tapasztaltuk, hogy tanulóink nyitottak, nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel kapcsolódtak be a munkába. Sokkal nagyobb motiváltságot érzékeltünk részükről. Örülnek, hogy most lehet, sőt kell is használni az okos eszközöket, hogy folyamatos, azonnali visszajelzést kapnak munkájukról. Fokozottan igénylik a személyes kapcsolattartást.

Kollégáinkat is arra ösztönözzük, hogy használják ki ennek lehetőségét. Kezdeményezzenek élő beszélgetéseket, magyarázatokat csoportjaikkal. Ezt tanulóink igénylik és várják is.

Iskolánk vezetősége és tantestülete nevében még egyszer köszönjük megértésüket, segítségüket.