Karanyiczné Dobecz Marianna

Szakvizsgázott általános iskolai tanító.
Jelenleg a 4. d osztály osztályfőnöke.


Tanítói pályán eltöltött több mint három évtized során dolgoztam osztálytanítóként, 2007-től az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános iskolában – Jenaplan módszerrel induló osztályokban. Elsőtől negyedikig matematika – környezetismeret – ének tantárgyakat tanítok.

Fontosnak tartom a szakmai megújulást. Iskolán innovatív szellemiségének megfelelően, és a megváltozott pedagógus szerepkörnek eleget téve új módszereket sajátítok el, számos szakmai továbbképzésen vettem részt, ami előre vitt a pályámon.

Iskolánkban hagyományos Gárdonyi Géza vers-és prózamondó verseny szervezéséhez 2007-ben csatlakoztam – kolléganőmmel együtt közösen rendezzük meg minden évben a verseny intézményi fordulóját.

A tehetséggondozást, tanulók versenyre felkészítését lényegesnek tartom. A Bolyai Matematika és Természettudományos versenyeken eredményesen szerepelnek tanítványaim.

A reál tantárgyak mellett a mozgás és a zene mindig meghatározó szerepet játszott az életemben.

Tanítóként azon dolgozom, hogy olyan játékos formában szervezzük a tanulást, hogy a gyerekek számára örömet jelentsen. Fejlődésükhöz, teherbírásukhoz igazodva szerettessük meg velük az iskolát, ahová jó dolog minden reggel megérkezni. Oda, ahol nyugodt, szeretetteli légkör, izgalmas feladatok és jó barátok várják őket. Oda, ahol minden nap valamivel gyarapszik, valami újat tudhat meg a világról, magáról. És nem utolsó sorban oda, ahol a szülők is nyugodtak lehetnek, hiszen biztonságban tudhatják ránk bízott, legféltettebb kincsüket.