Már két hete digitálisan tanulunk

Már két hete digitálisan tanulunk

Szeretnénk újra köszönetet mondani a családoknak mindazért a megértésért, segítségnyújtásért, áldozatvállalásért, amely eredményessé tette a digitális tanrend második hetének zökkenőmentes lebonyolítását.

Újra bebizonyosodott, hogy gyermekeink nevelése, oktatása közös feladatunk és felelősségünk. Csak egymást segítve, elismerve lehet hatékony.

A kezdeti nehézségek ellenére, mindannyian kezdünk megbarátkozni az új típusú tanulásszervezési gyakorlattal.

Lassan természetessé válik, hogy reggel ébredés után nem a Facebook vagy Instagram fiókunk megnyitása az első lépés, hanem a Google Classrom illetve az osztályok levelezőlistáinak ellenőrzése.

Úgy gondoljuk sok minden átértékelődik ezekben a napokban, s talán így van ez jól. Bízunk benne, hogy mindannyian többek leszünk a megszerzett tapasztalatokkal.

Tanítványaink közül sokan nap mint nap beszámolnak tanáraiknak, osztályfőnöküknek gondolataikról, élményeikről, és ezt sem hallgathatjuk el, félelemeikről, szorongásaikról. Figyelnünk kell ezekre a rezdüéseikre sokkal fogékonyabban mint a korábbiakban.

Előző “levelünkben” úgy fogalmaztunk: fontosnak tarjuk, hogy kialakuljon a családi – gyermeki mindennapok napirendje, egy olyan rutin, mely segít a tervezésben, a feladatok elvégzésében, s lehetőséget biztosít a közös együttműködésre.

Egyik elsős osztályunkban feladatul kapták legkisebbjeink, hogy szüleik segítségével állítsák össze napirendjüket, amely az új helyzethez igazodik, s biztosítja számukra a nyugodt körülmények közötti tanulást, és a harmonikus családi együttétet is.

Fontosnak tartjuk, hogy a mindennapi tapasztalatok elemzése, a levont tanulságok pro és kontra hétről-hétre beépüljenek a digitális tanítás-tanulás folyamatába.

Természetesen nem csak a mi tapasztalataink fontosak, hanem a másik félé is. Ezért létrehoztunk egy visszajelzési felületet, amelyen megoszthatják velünk tapasztalataikat, véleményüket, javaslataikat.

Ezt a felületet a következő linkre kattinva érhetik el: 

https://forms.gle/Xa1vCVGKvfTxQLWP6/viewform

 

Kérjük önöket, felelősségteljesen éljenek ezzel a lehetóséggel. Ennek biztosítását szolgálja, hogy a kitöltés során nevet és e-mail címet is meg kell adni, valamint be is kell jelentkezni a Google-ba. Ezzekkel a korlátozásokkal a visszaéléseket szeretnénk kiküszöbölni.

Iskolánk vezetősége és tantestülete nevében még egyszer köszönjük megértésüket, segítségüket.