Márky Vilmos

Intézményvezető helyettes

Általános iskolai tanító és  okleveles informatika tanár.


Lassan négy évtizede foglalkozom gyerekekkel.

Kezdetben alsós osztályokban osztálytanítóként dolgoztam. Az olvasás és irodalom órákon rendszeresen dramatizáltam a gyerekekkel. Első munkahelyemen drámacsoportot vezettem. Ebben az időben színjátszórendezői tanfolyamot is végeztem a budapesti Pinceszínházban.
NYIK-es és ÉKP-s tanítóként sakkozást, bábozást is tanítottam, számítástechnikai szakkört vezettem.

1992-ben költöztem Egerbe, azóta a Kemény Ferenc Általános Iskolában (jelenleg: Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola) dolgozom.

1998-ban kezdeményezésemre vezettük be iskolánkban az informatikatanítást az alsó tagozaton 1 évfolyamtól kezdődően. Ettől kezdve az alsós osztályokban már csak informatikát tanítottam, a felső tagozaton pedig matematikát és informatikát.

1999-től kezdődően éveken át tartottam pedagógusoknak 120 órás informatikai, számítástechnikai tanfolyamokat az ISZE szervezésében.

Szívügyem a gyerekek és kollégák informatikai szemléletének, alkalmazható tudásának, szakértelmének fejlesztése. A digitális, interaktív oktatási szemlélet terjesztése, segítése. A logikus illetve algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás fejlesztése, lehetőségeinek megteremtése.

Úgy az alsós, mint a felsős osztályaimmal minden évben komoly irodalmi igényű anyák napi illetve év végi záróműsort készítettünk. Többször írtam és rendeztem ünnepi műsort. Előző végzős felsős osztályommal a 8. év végén zenei klippekre épülő filmet forgattam, ezzel búcsúztunk egymástól és a gyerekeket tanító kollégáktól. Legutóbbi végzős felsős osztályommal a 8. év végén zenés színdarabbal búcsúztunk.

Mindig szem előtt tartottam és tartom a tehetséggondozás és képességfejlesztés lehetőségeit.