Rácz Tímea

Általános iskolai tanító, magyar nyelv és irodalom szakos tanár, okleveles tánc-és drámapedagógus.


Jelenleg a 4. b osztályfőnöke.

Több mint 20 éves tanítói-tanári múlt áll mögöttem, azóta foglalkozom gyerekekkel.

1991-ben végeztem Nyíregyházán a Bessenyei György Tanárképző Főiskola tanító szakán.
Több mint 10 évig Ózdon tanítottam, főleg nehéz körülmények között élő családok gyermekeivel foglalkoztam.

1995-ben az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán magyar tanár diplomát , 1998-ban ugyanitt tánc-és drámapedagógiai képesítést is szereztem.

2010-től tevékenykedem ebben az iskolában. Hosszú pályafutásom során évekig tanítottam magyart, történelmet, és alsó tagozatban humán és reál tantárgyat. Dolgoztam Jenaplán módszerrel tanító és sport tagozatos osztályokban is. Folyamatosan gyarapítom tudásomat a különböző továbbképzések keretében.
Remek kapcsolatot ápolok az egri kulturális intézményekkel, így rengeteg élményhez jutnak tanítványaim. Tanulmányi –és sportversenyeken évek óta szép sikereket érnek el tanulóim.

Pedagógusként arra törekszem, hogy a foglalkozásokat játékos formában szervezzem, a gyerekek képességeit , különbözőségeit és kreativitását figyelembe véve olyan szeretetteli légkört teremtsek,melyben az oktató nevelő munkám a legoptimálisabban kiteljesedhet.

Hiszem: “A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat. Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.”

Tari Annamária